BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

22 Şubat 2016 Pazartesi

Dr. Oetker 20 cm kelepçeli cheesecake kalıbı

Düğünümüze yaklaşık 40 gün kaldı, evimiz tamamen yerleşti, herşey hazır, düğün olsa bitse de evimizde yaşamaya başlasak diye bekliyoruz. Eşya taşımaya veya temizliğe gittiğimiz akşamlarda iş bitip de dönme vakti geldiğinde ayaklarımız geri geri gidiyor, evden ayrılmak istemiyoruz resmen:) Bu arada ben de boş duruyorum sanmayn, youtube'dan bol bol İdil Tatari, Hazer Amani, Semen Öner filan izleyip teorimi geliştiriyorum. Şu sıralar özellikle cheesecake tariflerine takmış durumdayım, youtube'da ne kadar tarif varsa hepsini seyretmiş olabilirim:) Evdeki denemelerimde tespit ettim ki, kek için kullandığımız 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı standart cheesecake tariflerindeki ölçüler için biraz yayvan kalıyor, cheesecake'lerim yeterince yüksek, tombul olmuyor. Cafe'lerdeki dolgun ve yüksek cheesecake dilimlerini elde etmek için 20 cm'lik kelepçeli kalıplar ideal, türkçe tariflerde oek malzeme önerisi olmuyor ama yabancı şefler tarif anlatırken mutlaka malzeme bilgisi de veriyorlar ve görüyorum ki cheesecake tarifleri genellikle 20 cm'lik kalıplara göre hazırlanıyor. Haliyle pişme süresi önerileri de yine bu boyuttaki kalıplar için veriliyor. Gerçekten de, cheesecake'leri 20 cm'lik kalıpla pişirmeye başladığımdan beri, aynı tariflerde aynı fırında ve aynı pişirme süresinde eski kalıbıma göre daha iyi sonuç alıyorum.




20 cm'lik kelepçeli kalıp bulmak çok kolay olmadı diyebilirim, siz de arayacak olursanız göreceksiniz ki kelepçeli kalıplar genellikle 26 veya 28 cm oluyor. Ben Zenker, Kaiser veya Dr.Oetker'in 20 cm'lik içi emaye kaplı kalıplarından almak istiyordum, bu nedenle profesyonel pasta malzemeleri satan sitelerde fiyat araştırması yaptım. Sonuçta Almanya'da süpermarketler dahil her yerde satılan bu kalıpları maalesef Türkiye'ye ithal etmiş bir allahın kulunu bulamadım. Türkiye'de Kaiser'in de, Zenker'in de, Dr. Oetker'in de 20 cm'lik kelepçeli kalıplarını bulmak mümkün, ancak o kalıplar maalesef teflon kaplı serilerden. Almanya artık kendi kullanmadığı kek kalıplarını bize mi satıyordur nedir! Bilemedim ama bu büyük çaresizlik içinde kendime Dr. Oetker'in Tradition serisinden bir kalıp almış bulundum. Şimdilik oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim, cheesecake pişirirken bıçak kullanacak bir durum olmadığı için çizilme riski yok, kalıbı her zaman iyi yağlıyorum bu nedenler kaplamanın yıpranıp aşınması da epey zaman alacaktır ve beni idare eder diye düşünüyorum, ama bu tür malzemeleri çabuk yıpratan biriyseniz siz lütfen teflon hiçbirşey almayın mutfağınıza.

Bu arada bahsettiğim ölçü sorunu tart kalıpları için de geçerli. Bende çeşitli boylarda tart kalıpları mevcut, sorun yaşamıyorum ancak eğer siz internette bulduğunuz tart tariflerini tutturmakta zorlanıyorsanız, tariflerin çoğunlukla 22-24 cm'lik bir tart kalıbı için verildiğini, büyük kalıp kullanırsanız tart tabanınızın biraz ince kalabileceğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder